Esther Reitsema

We zochten het uit

Als we een eitje koken, doen we dat normaal gesproken in een pannetje met kokend water. Of misschien heb jij wel zo’n fancy eierkoker thuis! Online zien we echter een opkomende trend waarbij mensen hun ei in een waterkoker klaarmaken. Maar werkt dat eigenlijk wel echt?

Tijd besparen

Niets is lekkerder dan een gekookt eitje bij het ontbijt, maar of we er tijd voor hebben is een ander verhaal. Voordat het water in de pan kookt ben je al gauw tien minuten verder, en dan moet het ei (afhankelijk van hoe hard of zacht je ‘m graag hebt) nog een aantal minuten koken. Je ei klaarmaken in de waterkoker, die aanzienlijk sneller kookt, klinkt daarom als een fijne oplossing. De vraag is echter of het wel net zo goed werkt als in de pan. Gelukkig nam Max Vandaag voor ons de proef op de som.

Test

Max Vandaag bereidde het ei voor door het schoon te maken en er een klein gaatje in te prikken. Vervolgens legden ze het ei in de waterkoker en vulden die tot het ei net onder water kwam te staan. Daarna klikten ze de waterkoker aan, om vervolgens te wachten tot deze weer afsloeg. Daarna ging de timer voor vijf minuten aan.  Dit zou volgens kenners van de methode namelijk de juiste tijd zijn voor een hardgekookt ei.

Oordeel

Na het koken van het ei verloopt de rest eigenlijk zoals normaal gesproken: je spoelt het ei af onder de koude kraan en pelt de schaal eraf. Max Vandaag merkte hierbij dat dit nog niet zo eenvoudig was. De schil liet niet makkelijk los en er werden delen van het ei meegetrokken. Ook was het ei niet bepaald hardgekookt te noemen; het meeste eiwit was wel gestold, maar het eigeel was behoorlijk zacht van binnen.

Al met al lijkt het erop dat de methode dus niet zo briljant is als sommige mensen ‘m laten lijken op de socials. Dan toch de pan er maar weer bij pakken!

Lees ook: Dit is hoe vaak je je waterkoker moet schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Adobe Stock