Sanne

Iemand een reep chocolade voor 450 euro of een watermeloen van 6000 euro?

We weten allemaal dat producten als kaviaar en truffel vrij prijzig zijn. Toch zijn er altijd dingen die de kroon spannen. In die categorie hebben we er een aantal op een rijtje gezet. Deze tien producten gaan voor bizar hoge bedragen over de toonbank. Dan valt die pasta met witte truffel de volgende keer ineens best mee!

1. Nakazawa melk

Voor een liter Nakazawa melk betaal je rond de 50 euro. Inderdaad, een aardig bedrag voor een liter melk. In de supermarkt kun je voor datzelfde bedrag zo’n dertig pakken melk kopen. Maar Nakazawa melk is niet zomaar melk. De melk komt van een Japanse koe, die maar één keer per week wordt gemolken op een daarvoor uitgerekend moment. Op die manier zou de melk meer melatonine bevatten, wat helpt om stress te verminderen.

2. Coffin Bay King oester

In een oesterkwekerij in het zuiden van Australië groeien de duurste oesters ter wereld. De Coffin Bay King oester doet er gemiddeld zeven jaar over om te groeien en is gigantisch. Deze variant weegt al snel een kilo. De oester heeft een unieke smaak en het vlees is stevig en sappig. Dat komt door de grootte en de ouderdom van het weekdier. Voor zo’n speciale oester betaal je dan ook ongeveer 60 euro.

3. Wagyu

Wagyu is een bijzonder stuk vlees. Het heeft een rijke smaak en een super zachte textuur. Er bestaan zelfs Wagyu-diners, waarbij het vlees volledig in de spotlights wordt gezet. Wagyu is er in verschillende classificaties, van A tot C. Een kilo Wagyu met de hoogste kwalificatie [A, red.] kost je rond de 170 euro.

4. Matcha

Dit klinkt je waarschijnlijk iets bekender in de oren. Match is een groene thee uit Japan, die in vele prijsklasses te vinden is. Waar komt dat prijsverschil vandaan? Goedkope matcha is vaak poeder dat wordt gebruikt als kleurstof voor cake of ijs. Matcha-thee is al van veel betere kwaliteit en de allerbeste matcha heeft het ceremonial label. Hoe groener de matcha, hoe beter de kwaliteit en smaak. Ga je voor het allerbeste? Dan moet je diep in de buidel tasten. Een halve kilo Ceremonial Matcha kost je ongeveer 200 euro.

5. To’ak chocolade

Dit zijn ’s werelds duurste repen chocolade. Maar waarom? To’ak chocolade bestaat ui 73% pure cacao en wordt volledig gemaakt in Ecuador. De chocolade wordt gerijpt in oude cognac- en whiskyvaten. Daardoor krijg het een hele bijzondere smaak, die niet met andere chocolade te vergelijken is. Benieuwd hoe dat precies smaakt? Voor een reep moet je 450 euro neertellen.

Benieuwd naar nog vijf bizar dure producten? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2