Dit helpt je een handje

Iedereen heeft helaas weleens last van een opgeblazen gevoel. Het kan zijn dat je ongezond hebt gegeten, maar het kan ook door groentes komen. Hoe je er ook aan bent gekomen, je wilt er zo snel mogelijk vanaf zijn. Deze vruchten kunnen je daarbij een handje helpen. 

Sla deze fruitsoorten maar in.

Toiletbezoek

Wie last heeft van een opgeblazen gevoel, kan erover meepraten dat een toiletbezoekje nog weleens op zich laat wachten.  Daarbij komt nog eens dat je verstopping, winderigheid en misselijkheid kunt ervaren. Door de onderstaande vruchten te eten, kun je sneller van het verstopte gevoel afkomen.

Pruimen

Oma’s trucje om van obstipatie af te komen? Gewoon wat pruimen eten. Door de eeuwen heen worden pruimen als hét middeltje gezien om van je verstopping af te komen. In pruimen zit namelijk het stofje sorbitol dat laxerend werkt en daarnaast zitten pruimen tjokvol vezels. Zowel gedroogde als verse pruimen kunnen je van je obstipatie afhelpen. 

Papaja

Een vrucht die goed is voor je darmen en voor je spijsvertering? Dat is de vrolijk gekleurde papaja. In de tropische vrucht zit een enzym, papaïne, dat de vertering van eiwitten een handje helpt. Bovendien is ook deze vrucht rijk aan vezels en daar worden je darmen weer blij van. Wie last heeft van verstopping of diarree heeft er baat bij om een papaja te eten. Als je je toch te goed doet aan deze vrucht, eet dan ook meteen een paar van de zwarte papajazaden. Deze zaden zitten vol belangrijke voedingsstoffen als calcium, magnesium en fosfor.

Kiwi

Kiwi’s kennen we ook wel als groene vitamine C-bommetjes. Ze zijn erg gezond en werken ook nog eens licht-laxerend. Door een kiwi weg te werken kun je dat opgeblazen gevoel al snel verminderen. In kiwi zit het enzym actinidine, dat de vertering van eiwitten een handje helpt. Ook zitten er in kiwi’s veel vezels. Wil je graag extra vezels binnenkrijgen? Eet dan ook de schil van de vrucht. Hoewel het niet zo aanlokkelijk klinkt om de schil op te eten, is het een stuk lekkerder en veel minder harig dan je wellicht denkt.

Lees ook: Recept: chocolade boterkoek 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pixabay