Zo is afvallen geen straf

Wil jij een paar kilo’s kwijt en streef je naar een platte buik? Stiekem dromen we daar allemaal weleens van, maar om er daadwerkelijk te komen is een ander verhaal. Gelukkig kan een lekker stuk fruit hierbij helpen. Diëtist Courtney D’Angelo vertelt welk fruitsoort je het beste kunt eten. 

Afvallen

Het kan een behoorlijke strijd zijn om wat kilo’s kwijt te raken, vooral als je jezelf allerlei voedsel ontzegt dat je eigenlijk heel lekker vindt. Dit is dan ook een veelgemaakte fout bij mensen die willen afvallen, waardoor je eigenlijk al heel snel wilt opgeven. Tijd om eens anders naar voeding te kijken, want het is veel beter om je te focussen op wat je wél mag eten en wat je aan je dieet kunt toevoegen.

Fruit

Fruit is één van die voedingsmiddelen die je juist aan je dieet zou moeten toevoegen. Het is gezond, lekker en van nature zoet. Vooral als je buikvet wilt verliezen, is fruit een hele goede optie om gewichtsverlies te bevorderen. En als het aan Diëtist Courtney D’Angelo ligt, zou je specifiek appels moeten eten voor een platte buik.

An apple a day keeps the doctor away, klinkt het bekende gezegde. Maar volgens D’Angelo doet een appel per dag meer dan alleen dat. “Omdat ze gevuld zijn met gezonde flavonoïden en vezels die kunnen helpen om buikvet te verbranden”, legt hij uit.

Gezondheidsvoordelen

Appels zijn om veel verschillende redenen een gezonde keuze. Zo kunnen ze het cholesterol verlagen, de bloeddruk beheersen en je darmgezondheid verbeteren. En volgens D’Angelo kan het dus helpen om buikvet te verbranden en voorkomen.

“Appels zijn bijzonder rijk aan pectinevezels, wat twee dingen doet: het bevordert de verzadiging en het kan je metabolisme vertragen omdat pectinevezels langzaam afbreken”, stelt de diëtist. “Als we een vol gevoel hebben, zullen we niet zo snel grijpen naar extra snacks.” Appels bevatten weinig calorieën en suikers, waardoor het een geweldige optie is om een platte buik te krijgen, aldus Courtney.

Onderzoek

Er zijn verschillende onderzoekers die hebben gekeken naar de relatie tussen appels en gewichtsverlies. Zo bleek uit een onderzoek dat het regelmatig eten van appels gepaard ging met gewichtsverlies bij personen die al overwicht hadden. Japanse onderzoekers ontdekten dat appelpolyfenolen specifiek geassocieerd worden met een vermindering van visceraal vet – het ‘gevaarlijke’ type vet dat in de buurt van je buikorganen wordt aangetroffen.

Tot slot kunnen appels ook het verlies van buikvet bevorderen door suikerhoudende snacks te vervangen. We weten allemaal dat een het niet goed voor je is om veel toegevoegde suikers te eten. Suiker uit een natuurlijke bron, zoals de appel, kan daarentegen wél helpen bij gewichtsbeheersing.

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat appelstukjes minder snel bruin worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eat this, not that | Beeld: Pexels