5 dingen uit de keuken die nog schoner worden in de zon

Leg deze dingen voortaan na het schoonmaken nog even in de zon

Wist je dat moeder natuur een steentje bij kan dragen als het gaat om het schoonmaken van verschillende keukenartikelen? Ondanks dat veel schoonmaakmiddelen hun werk goed doen. Doen een aantal zonnestralen het laatste werk. Zet deze dingen uit de keuken na het schoonmaken een paar uurtjes in de zon en voilà, alles wordt nóg schoner. 

1. Houten snijplanken

Ondanks dat sommige mensen beweren dat de zon een houten snijplank zou ontsmetten, is dit nog niet voor 100 procent bewezen. Wat wel zo is: een snijplank droogt sneller in de zon. Dit zorgt er in ieder geval voor dat er minder snel bacteriën in de vochtige plank uitbreiden.

2. Prullenbak

Haal die prullenbak eens naar buiten en neem dat ding eens goed onder handen. Spuit de prullenbak schoon, neem de binnenkant af met een desinfecterend schoonmaakmiddel en laat hem drogen in de zon.

3. Bakken uit de koelkast

Zijn de lades in de koelkast niet zo fris meer? Maak een sopje, boen de lades schoon en zet ze vervolgens een paar uur in de zon. Alles is weer helemaal fris!

4. Lunchtrommels

Stop jij regelmatig eten met tomatensaus in je lunchtrommel? Dan is de kans groot dat er flink wat aanslag op zit. Spray de bakjes in met citroensap en zet ze vervolgens een paar uur in de zon. Wedden dat je lunchtrommels een stuk schoner worden?

5. Boodschappentas

Canvas tasjes die je vaak als boodschappentas gebruikt, moeten regelmatig in de was. Denk er maar eens aan: je zet die tas op de grond in de supermarkt, in je vieze auto en op je aanrecht. Bah! Boodschappentassen die niet in de wasmachine kunnen, dien je ook regelmatig schoon te maken. Neem deze tassen af met een doekje en zet ze daarna een paar uur in de zon. De tassen zijn weer klaar voor gebruik!

Lees ook: Deze 5 dingen kan je beter niet met allesreiniger schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchn | Beeld: Kookfans