07 november 2018

Ook jij doet dit waarschijnlijk verkeerd

We hebben weer een typisch gevalletje: ‘hadden we dit maar eerder geweten’, op het internet gevonden. Veel eten dat regelmatig in ons voedingspatroon tevoorschijn komt, eten we op de manier zoals we dat gewend zijn. Maar wat als wij je vertellen dat je dit ook op een veel betere, makkelijkere en snellere manier kan doen? Geloof ons, het kan echt!

Deze 10 dingen eet en doe je je hele leven al verkeerd.

10. Hamburger

Meestal is het bovenste gedeelte van een hamburger groter dan het onderste broodje. Dit betekent dat het broodje op de bovenzijde meer (burger)sap en saus opneemt dan het onderste gedeelte. Door de hamburger op de kop te houden voorkom je dat al het vocht uit de burger loopt en kun je meer van je hamburger genieten zónder zoveel te knoeien.

9. Takeaway

Of het nu gaat om een heerlijk noodles-gerecht van de Chinees of een net bestelde pasta, ze worden vaak bezorgd in kartonnen doosjes. Met name bij Chinese gerechten is het dan nog niet zo makkelijk om die noodles met stokjes eruit te eten. Wat niet iedereen weet is dat je deze kartonnen doosjes gemakkelijk kunt openvouwen en je direct een bord hebt! Scheelt je weer afwas en het maakt het eten een stuk makkelijker.

7. Koekjes met brood bewaren

Er is niets vervelender dan dat je versgebakken koekjes na twee dagen alweer taai en slof zijn geworden. Wil je dit voorkomen? Bewaar dan een plakje brood in je zak of trommel met koekjes. Het brood voorkomt dat je koekjes slof worden. Kleine moeite, met groot resultaat!

6. Rijst opwarmen

We gebruiken regelmatig de magnetron om eten in op te warmen. Hier is het natuurlijk ook prima voor geschikt, maar bij het opwarmen van rijst moet je dit wel op de juiste manier doen. Maak een stuk keukenpapier vochtig en leg dit op het bakje met rijst voordat je het opwarmt in de oven. Het vochtige keukenpapier zorgt ervoor dat de rijst met een betere structuur uit de magnetron komt.

5. Bewaar ijs in een diepvrieszak

Wanneer je ijs in de diepvries bewaart, wil je het liefst dat deze makkelijk te lepelen is. Meestal is het ijs nog keihard nadat je het uit de vriezer haalt en moet je eerst een aantal minuten wachten voordat je aan je heerlijke bolletje ijs kan beginnen. Een makkelijke en simpele truc is om je ijs voortaan in een diepvrieszakje te stoppen voordat het in de vriezer gaat. Zie het verbluffende resultaat in de onderstaande video:

Benieuwd naar de andere vier dingen die je al je hele leven verkeerd doet? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2