Fabiën

Grote kans dat jij deze schillen normaal gesproken weggooit

Een appel eet je meestal met schil en al op, terwijl je een banaan en een mandarijn altijd eerst pelt voordat je ze opeet. Maar wist je dat er naast appels nog meer fruitsoorten zijn waarvan je de schil gewoon kunt eten? Misschien kun je je het bijna niet voorstellen, maar het kan toch echt! We zetten vier fruitsoorten waarvan je de schil kan eten op een rijtje.

Kiwi

Een kiwi heeft een soort zachte, harige schil. De meeste mensen snijden een kiwi doormidden en lepelen de inhoud dan eruit. Maar dit hoeft eigenlijk helemaal niet, want je kunt de schil eten. Wait, what? De schil van een kiwi zit vol met vezels en vitamine C, net zoals het vruchtvlees. Zonde om weg te gooien, toch?

Banaan

Deze fruitsoort had je waarschijnlijk niet in dit rijtje verwacht, maar hij hoort er wel degelijk tussen. De schil van een banaan is best ruw en hard, maar als je ‘m kookt wordt-ie een stuk zachter. En nee, het is niet de bedoeling dat je ‘m uit je vuistje opeet, maar je kunt de schil wel voor andere dingen gebruiken. Zo kun je de schil verwerken in een smoothie of je kunt er lekkere bananen-thee van maken.

Watermeloen

Dit fruit is verrukkelijk in de zomer tijdens een barbecue of gewoon lekker om als tussendoortje te eten. Vaak kluiven we de watermeloen af van de schil, en laten we de schil liggen. Maar je kunt de schil gewoon eten! En wat nog lekkerder is, is om de schil te bakken. Lekker als snack en zo verspil je geen eten!

Sinaasappel

Sinaasappels kluiven we vaak net van de schil af zoals we dat bij watermeloen doen. Of we pellen de schil net zoals bij een mandarijn en eten alleen het vruchtvlees. Echter, je kunt de schil van een sinaasappel ook los gewoon eten. Soms liggen ze bijvoorbeeld ter decoratie op een gebakje of in een toetje. Die kun je dus gewoon lekker op eten!

Lees ook: Op dít moment kosten boodschappen je het minste geld

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock