Rowan Hattu

Herken jij ze?

Ben jij een koffieleut? Dan heb jij vast al vaak genoeg gehoord dat je koffie eigenlijk het beste met mate kunt drinken. Toch weten veel mensen niet hoeveel zij eigenlijk per dag drinken. Enne, daarom vertellen wij je welke signalen erop wijzen dat je toch écht te veel koffie drinkt. 

1. Je crasht midden op de dag

Koffie kan je ’s ochtends een oppepper geven, maar zodra de boost is uitgewerkt, kun je crashen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat cafeïne je productiviteit kapot kan maken. Extra energie nodig? Eet iets gezonds in plaats van meteen naar koffie te grijpen. Op een gegeven moment werkt koffie ook niet meer om een energieboost te creëren, en kun je er dus beter mee stoppen.

2. Je moet erg vaak naar de wc

Koffie is urine afdrijvend, wat betekent dat je ervan moet plassen. Zeker als je het niet vaak drinkt. Eet daarom een gezonde snack bij een kopje koffie. Voeding zorgt ervoor dat de verplaatsing van een vloeistof naar je maag en spijsverteringskanaal langzamer gaat.

3. Je oogleden stoppen niet met trillen

Uit een onderzoek van de York University blijkt dat cafeïne ervoor zorgt dat er serotonine en noradrenaline vrijkomt. Deze neurotransmitters kunnen de reactiviteit in spieren en zenuwen doen toenemen. Het kan dus een oorzaak zijn van trillende oogleden. Als dit gebeurt, moet je stoppen met koffie en meer water drinken.

4. Je moet NU naar de wc

Koffie heeft een laxerende werking op dertig procent van de mensen.

5. Je slaapritme is verstoord

Koffie gaat vermoeidheid tegen, waardoor je moeilijker in slaap valt. Zelfs als het al zes uur geleden is dat je het hebt gedronken. Niet meer langs de Starbucks na werktijd dus!

Lees ook: Wow: er bestaat een gigantisch Mars-ijsje

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Pexels