Niet iedereen kan een keukenprinses zijn

Je hebt mensen die elke dag de sterren van de hemel koken, terwijl anderen nooit in de keuken staan – al zijn ze wel dol op eten. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan zijn de volgende drie dingen waarschijnlijk heel herkenbaar. 

1. Bestelgeschiedenis

Is er niemand thuis die voor jou kan koken? Dan is de Thuisbezorgd-app waarschijnlijk je beste vriend. Met grote regelmaat staat er een bezorger op de stoep met een pizza, pokébowl of shoarmaschotel. Tja, je moet toch iets eten? Jij zet daarom liever andere koks aan het werk dan dat jij zelf de keuken in duikt. De kans is dan ook groot dat je bestelgeschiedenis inmiddels enorm is. Durf jij alle bedragen bij elkaar op te tellen?

2. Geen gevoel

Geschrokken van het enorme bedrag dat je aan Thuisbezorgd-maaltijden hebt uitgegeven? Waarschijnlijk wil je nu ineens toch iets vaker zelf aan de slag. Maar ook al zou je het graag willen, je hebt er simpelweg geen gevoel voor. Voor jou voelt het alsof je elke vaardigheid nog van A tot Z moet leren. Zelfs een gebakken ei kun jij nog verpesten – en dat is knap. Tijd om een paar basiskookboeken te bestellen en heel veel YouTube-video’s te kijken.

3. Combinaties

Je bent niet vaak in de keuken te vinden, maar nóóit is ook overdreven. Af en toe probeer je je kookkunsten uit, al komen daar meestal de gekste combinaties uit. Bij jou ontbreekt het gevoel om smaken te combineren compleet. Nasi met aardbeien? Brood met Nutella en knakworsten? Het klinkt voor jou als een creatieve maaltijd, maar eigenlijk smaakt het gewoon nergens naar. Hou het om te beginnen maar bij een pasta pesto, daar kan niet zoveel misgaan.

Lees ook: 15 dingen die je herkent als je een moeilijke eter bent

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Pexels