Ook delen ze welke ingeblikte voedingsmiddelen ze nooit gebruiken

Wil je eens een keer weer bonen op het menu zetten, maar weet je niet wanneer? Mooi, dan maar gewoon een blikje bonen meenemen. Lekker lang houdbaar. Maar doe je er wel goed aan om voedsel uit blik mee te nemen? Verscheidene chefs delen hun bevindingen.

Aan Insider lichten verscheidene chefs toe van welke voedingsmiddelen je prima de ingeblikte variant mee kunt nemen. Ook vertelden ze welke blikken je beter links kunt laten liggen.

Wat wél te kopen:

Maïs

Een blikje maïs is een prima keuze, zo vertelt chef Barry Tonkinson. Hij geniet er normaliter van om maïs klaar te maken, maar erkent dat het een tijdrovend klusje is. “Soms wil ik een vleugje zoetheid of kleur toevoegen aan een gerecht zonder de lange bereiding”, ligt hij toe. Ook is maïs uit blik veel goedkoper dan het zelf bereiden.

Bonen

Droge bonen weken en koken vergt nogal wat tijd. De beste opties daarnaast? Gewoon de ingeblikte rakkers. Chefs Amy Riolo en chef Stacie Simonson gebruiken ingeblikte bonen trouw. Het scheelt veel tijd en ze smaken net zo goed.

Ingeblikte smaakmakers

Chef Stacie Simonson grijpt ook graag naar blikken wanneer het gaat om smaakmakers. Daarmee doelt de chef op voedingsmiddelen als ansjovis, kappertjes, artisjok, groene chillies, olijfen en jalapeños. “Ingrediënten als deze kun je aan bijna elk gerecht toevoegen want ze leveren veel smaak, terwijl je maar weinig hoeft te gebruiken”, aldus de chef.

Tomaten

Tomaten uit blik, tomatenblokjes uit blik of gepelde tomaten uit blik. Tomaten uit blik zijn handig om in huis te hebben. Zo kun je er altijd in een handomdraai een saus, soep of stoofpotje van maken. Ook vertelt chef Barry Tonkinson dat tomaten uit blik ‘consistenter’ zijn. Zo variëren verse tomaten behoorlijk van elkaar en dat kan de smaak van je recept beïnvloeden.

Benieuwd welke voedingsmiddelen je beter niet ingeblikt kunt kopen? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2