Krokant, krokanter, krokantst!

De Engelsen zweren bij een paar plakjes bacon bij het ontbijt. En eerlijk is eerlijk: die knapperige spekreepjes zijn natuurlijk niet te versmaden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je bacon ook echt krokant wordt en je niet achterblijft met een paar slappe plakjes? Gebruik deze 3 trucjes voor het meest crunchy spek ooit.

Zo krijg je die stevige bite.

1. Onder water

Een handige truc: giet wat water over de reepjes spek, totdat ze onder water staan. Het water verdampt en zorgt er zo voor dat de bacon niet blijft plakken in de pan. Klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt! Bak je de bacon in een gietijzeren pan, dan krijg je opgekrulde klassiekers. Bak je in een anti-aanbakpan, dan levert dat knapperige platte exemplaren op.

2. In de oven

Ook in de oven kun je bacon krokant bakken. Een bonus is dat je er veel tegelijkertijd kunt bereiden. Daarnaast hoef je de spekreepjes niet om te draaien en worden de plakjes heel krokant. Het beste verspreid je de bacon over een bakplaat met opstaande rand, zonder bakpapier.

3. Magnetron

Deze tip is vooral bedoeld voor de luiere chefs onder ons. Wanneer je van wel héél krokante bacon houdt en haast hebt, kun je de repen gewoon op een bord in de magnetron doen. Laat één minuut draaien en klaar is je crunchy bacon!

Extra tip

Hoewel het niet vaak zal voorkomen, kan het natuurlijk eens gebeuren dat je niet alle bacon gebruikt. Gooi het dan niet gelijk in de prullenbak. Je kunt het namelijk invriezen, want na een paar dagen in de koelkast is het spek niet goed meer. Vries je het in, dan kun je het zo uit de vriezer in de pan gooien wanneer je het nodig hebt. Handig!

Lees ook: Recept: Gevulde kipfilet met feta in spek gerold

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Unsplash