Naomi

Niet meer koken

Om de voedingsstoffen optimaal te behouden kun je je bloemkool het beste even kort stomen (vijf minuten) of roerbakken. Als je de bloemkool kookt, dan zul je 70 procent van de voedingsstoffen laten verdwijnen en dat is toch wel enorm zonde.

Geur

Als je nog niet overtuigd bent van de noodzaak van het stomen van je bloemkool, dan hebben we nog een heel fijn extraatje voor je. De bloemkool zal namelijk ook veel minder stinken. Je bent er minder lang mee bezig en dus krijgt die zwavelachtige geur minder kans om zich te verspreiden door je huis. En wist je trouwens dat die bruine plekjes op de bloemkool helemaal niet betekenen dat-ie niet eetbaar is of bederft? De bruine plekjes wijzen enkel op een borium-gebrek van de bloem en dat proeven wij absoluut niet.


Pagina 2/2

Lees ook: Je wilt je bloemkool nooit meer anders eten als je dit Indiase gerecht hebt geprobeerd!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Vitamine-informatie | Beeld: Pixabay