Heb jij een van deze producten weleens gekocht?

Kruidnoten met tompoezensmaak, chips met patatje joppiesmaak: de laatste jaren zijn er heel wat vreemde voedselcombinaties op de markt gekomen. Sommige combinaties zijn briljant – denk aan karamel-zeezout – en anderen zijn op zijn zachtst gezegd wat minder geslaagd. De onderstaande producten vallen allemaal in deze laatste categorie. Wie er ooit op gekomen is? Joost mag het weten. Wij zijn in elk geval blij dat ze de schappen voorgoed verlaten hebben.

 

Groene ketchup

Voor groen gaan is in veel gevallen iets goeds, behalve als het op ketchup aankomt. Dat bleek al snel toen Heinz in 2000 met een groene ketchup op de markt kwam. Dit had het merk gebaseerd op een onderzoek, waaruit bleek dat kinderen het liefst de kleur groen zagen. Echter, toen de ketchup eenmaal in de schappen lag, liep vrijwel niemand er warm voor om het groene sausje royaal over zijn frietjes te spuiten. Tja, tomaten zijn nu eenmaal rood. Niet groen.

Transparante cola

Ook colaproducenten experimenteerden de afgelopen jaren behoorlijk met hun bruine drankje. Zo was er op een gegeven moment Crystal Pepsi, eenvariant van cola die zo doorzichtig was als water. Jammer genoeg voor Pepsi werd de lichte kleur verward met de smaak van citroen, waardoor de cola slecht verkocht werd. Coca-Cola kwam een aantal jaren geleden eens met Coca-Cola blàk. Dit was cola met een koffiesmaak, bedoeld voor een chiquere en oudere doelgroep. Ieder z’n ding, maar wij gaan toch liever voor de ‘gewone’ variant!

Colgate lasagne

Ja, wij moesten ook even met onze ogen knipperen toen we dit lazen. Maar het is echt waar: Colgate lasagne heeft daadwerkelijk ooit in de supermarkt gelegen! We stellen je even gerust: de lasagne bevat niet echt tandpasta, ook al doet de naam dat wel vermoeden. In de jaren tachtig bracht Colgate dit bizarre product uit om mensen aan te moedigen hun tanden te poetsen met Colgate na het eten. Maar de verpakking van de lasagne, waarop het Colgate-logo groot stond afgebeeld, zorgde natuurlijk voor een hoop verwarring en de pasta werd al snel weer uit de winkels gehaald. Gelukkig maar, als je het ons vraagt.

Lees ook: Goed voor de portemonnee: 6 gezonde producten onder de 3 euro

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Unsplash