Naomi

Door het drinken van een biertje beter worden we beter in ons vak

Heb jij weleens zin in een biertje tijdens werktijd? Uit een Oostenrijks onderzoek blijkt dat we dit onszelf helemaal niet moeten ontzeggen, maar het juist moeten omarmen. We zouden er creatiever van gaan denken en dat zou ons veel beter maken in ons werk. 

Volgende keer dat blikje bier gewoon maar opentrekken.

Kaas
Aan het onderzoek dat in Oostenrijk gedaan werd, deden twee groepen mensen mee. De ene groep kreeg een raadsel voorgelegd waarbij ze een biertje mochten drinken met alcohol. De andere groep kreeg hetzelfde raadsel voorgelegd, maar kreeg hierbij de alcoholvrije variant. Geen van beiden wist van tevoren of ze alcohol gingen drinken of niet. Het raadsel dat de twee groepen moesten oplossen was: verbind de woorden ‘Zwitsers’, ‘blauw’ en ‘cake’ met elkaar door een koppelwoord te gebruiken. De groep die wel alcohol op had, kwam erachter dat het antwoord ‘kaas’ moest zijn. De andere groep niet.

Focus
Alcohol stimuleert het creatieve denken. Mensen die creatief moeten denken, schrijven of brainstormen hebben baat bij een beetje alcohol tijdens werk. Het klinkt nu allemaal heel rooskleurig en geweldig, maar we moeten toch de pret een beetje drukken. Alcohol zorgt er misschien wel voor dat je creatiever kunt denken, je focus gaat er echter drastisch op achteruit. Ook de hoeveelheid maakt uit. Als je liters bier of wijn wegtikt op het werk zal dat wel ten koste gaan van je werk, maar een keer een biertje drinken zou wel goed zijn. Wat vind jij, moet dit kunnen? Laat het ons weten onder het Facebookbericht!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels