Christel

Wij slaan dat wijntje de volgende keer niet af…

We luiden het weekend graag in met een glaasje wijn. Niets zo fijn als vrijdagavond een fles wijn open te trekken en te genieten van een glaasje rood. We kunnen vaak wel een reden vinden om een drankje te nuttigen. Na een lange werkdag heb je dat immers verdiend, toch? Mocht je nog een excuus nodig hebben om een drankje te drinken dan hebben we dat voor je. Vrouwen die meer drinken zijn namelijk heel intelligent!

‘s Avonds een glaasje wijn drinken? Voor ons geen straf.

Een glaasje wijn is fijn voor het brein
Goed, als je regelmatig een alcoholische versnapering nuttigt, ben je intelligent, maar hoe zit de vork precies in de steel? Uit meerdere onderzoeken uit het Verenigd Koninkrijk blijkt dat hoogopgeleide vrouwen vaker alcohol consumeren dan laagopgeleide vrouwen. Hoogopgeleide vrouwen dronken maar liefst 86 procent meer. Daarmee wordt bedoeld dat ze dagelijks vaker een wijntje drinken.

Drink met mate
Uiteraard moet je niet meteen een paar glazen wijn achterover gooien. Uit de onderzoeken bleek niet dat het nuttigen van meer glazen alcohol je slimmer maakt, alleen dat vrouwen die regelmatig drinken, slimmer zijn. Hoe dan ook: één glaasje wijn per avond kan geen kwaad. Wij schenken meteen een glaasje in.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair Online | Beeld: Pexels