Ingrediënten
  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 100 gram ham
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 5 kleine augurkjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram doperwten
  • snufje zout en peper
redacteur
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 100 gram ham
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • 5 kleine augurkjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram doperwten
  • snufje zout en peper

Als je dit hebt geproefd, koop je nooit meer kant-en-klare huzarensalade uit de winkel!

Salades doen het altijd goed op feestjes, barbecues en borrels. Eén van de populairste is de klassieke huzarensalade met uitjes, ham, appel en augurk. Wil je hem iets spannender maken, ga dan voor deze huzarensalade met zoete aardappel. Het geeft je slaatje een heerlijke en gezonde twist. Een perfect gerecht om mee te nemen naar die paasbrunch met familie! Serveer de salade bijvoorbeeld met toastjes of brood. Dat wordt smikkelen!

De klassieke huzarensalade, maar dan net even anders.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je hem:

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten.
  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard in een pannetje met kokend water. Snijd ondertussen de ham, zilveruitjes en augurken in stukjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd ook de appel in kleine stukjes.
  • Meng in een kommetje de mayonaise en de mosterd door elkaar. Neem vervolgens een grote kom en voeg hieraan de gekookte aardappelblokjes, doperwten, ham, zilveruitjes, appel en het sausje toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Je kunt de eieren in plakjes snijden en op de salade serveren of in stukjes snijden en door de huzarensalade mengen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: simpele romige kipsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill