Sanne

En dít kun je beter overslaan

Het aanbod aan eten en drinken is ontzettend groot op een vliegveld. Het is dan ook heel verleidelijk om voor je vliegreis begint nog iets lekkers te kopen. Maar wat zijn eigenlijk de beste opties en wat moet je vooral vermijden? 

De keuze is reuze

Het kan ontzettend verleidelijk zijn om nog even iets te eten te halen voordat je in het vliegtuig stapt. En dat is natuurlijk helemaal niet erg. Maar wat kun je het beste eten? Broodjes, fastfood, chocolade, chips, smoothies: er is ontzettend veel keuze op een vliegveld. Natuurlijk moet je vooral iets kiezen waar jij zin in hebt, maar je wilt ook voorkomen dat je enorme buikpijn krijgt aan boord. Wij delen daarom wat je het beste voor en tijdens het vliegen kunt eten.

Voor het vliegen

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: vette en gefrituurde maaltijden of snacks kun je het beste overslaan voordat je een vliegtuig instapt. Hoe lekker het ook is (en ruikt), dit is niet de beste keuze. Vet en gefrituurd eten is namelijk lastig verteerbaar en kan zorgen voor maagzuur – niet iets waar je op zit te wachten aan het begin van je vakantie. Ook broccoli, bonen en uien kun je beter overslaan. Door de luchtdruk aan boord kun je een extra opgeblazen gevoel krijgen. Dat geldt ook voor frisdrank met prik en kauwgom.

Een rijkgevulde salade of wrap vol met eiwitten kun je dan wél weer eten. Dit ligt niet zwaar op de maag, maar geeft je wel een verzadigd gevoel.

Tijdens het vliegen

Zit je lang in het vliegtuig? Dan krijg je natuurlijk eten en drinken, en anders wil je misschien zelf wel iets bestellen. Allereerst is het ontzettend belangrijk om tijdens je vliegreis voldoende te drinken. En dan bedoelen we minimaal 250 milliliter per uur. Qua vliegtuigmaaltijden kun je het beste voor de vegetarische optie gaan. Deze zijn namelijk voedzamer en lichter verteerbaar. En we durven het bijna niet te zeggen, maar de toetjes kun je beter overslaan. Die zitten vaak bomvol suiker, waardoor je achteraf een daling in je bloedsuikerspiegel krijgt. Toch zin in iets zoets? Een stuk fruit is altijd een goed idee!

Lees ook: Good to know: deze fruitsoort helpt tegen een verbrande huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Flair | Beeld: Pexels