11 augustus 2023
Sanne

De oud-basketbalprof hield een week lang haar eetdagboek bij

Het is altijd leuk om te weten wat iemand anders eet. Speciaal voor Grazia hield Chatilla van Grinsven een week lang haar eetdagboek bij. Benieuwd wat de oud-basketbalprof en voormalig Expeditie Robinson-deelneemster zoal eet? Lees dan snel verder. 

Maandag

“Ik start met thee. Ik wandel met mijn hond Luna en ontbijt daarna. Vandaag een omelet: twee biologische eieren, tomaat, ui, paprika, avocado en vegan kaas. Daarna opnames voor De Sportzomer van Chatilla en Peter met Peter Gillis. Lunch: salade gerookte zalm, rucola, komkommer en avocado. ’s Avonds een vegaburger, gestoomde groenten en zoete aardappel. Sinds vier jaar eet ik geen vlees: voor de dieren en mijn energielevel. Ik drink de hele dag water. Voor het slapengaan gemberthee.”

Dinsdag

“Na mijn ochtendwandeling met Luna ontbijt ik met vegan yoghurt, granola, honing, blauwe bessen en aardbeien. Vandaag weer opnames voor de sportzomer: deze keer kanoën. Mijn lunch: quinoasalade, verse spinazie, komkommer, olijven, cherrytomaatjes en vegan kaas. ’s Avonds eet ik kabeljauwfilet, avocado en rijst. Daarna rooibosthee met honing.”

Woensdag

“Ik start de dag met een smoothie met aardbei, avocado, havermout, cashewnoten en lijnzaad. Daarna de deur uit voor een fotoshoot voor mijn website. Lunchen met rijstwafels, een bruin broodje met gekookt ei, gerookte zalm en tomaat. ’s Avonds een zelfgemaakte pizza met tomaat, paprika, aubergine, ui, courgette en champignons.”

Donderdag

“Mijn ontbijt: vegan yoghurt, granola, honing, blauwe bessen en aardbeien. Vanochtend heb ik een lifecoaching-afspraak met iemand die ik coach. We lunchen samen: ik vega ravioli met spinazie. Eenmaal thuis werk ik nog even door achter m’n laptop en maak zelfgemaakte groentelasagne met courgette, tomaat, aubergine, verse spinazie en vegan kaassaus. Daarna naar Shownieuws om als een van de deskundigen aan te schuiven.”

Vrijdag

“Mijn dag begint met havermoutpap met blauwe bessen, frambozen, amandelen en lijnzaad. Vandaag twee basketbalcoachingsessies: ik coach jonge basketbaltalenten die naar jong Oranje doorstromen, en ‘gewone’ mensen die het leuk vinden om goed te leren basketballen. Lunchen met een bruin broodje avocado, olijfolie en vegan kaas. Daarna het terras op met Marianne Timmer voor een brainstormsessie over ons inspiratieweekend in augustus. Ik eet een vegaburger en drink Radler 0.0.”

Zaterdag

“Als ontbijt een smoothie met banaan en aardbei. Dan naar de bruiloft van mijn nichtje: een dag in het teken van pure liefde, zo bijzonder! Ik eet een stuk bruidstaart, wat kleine vega hapjes, vega pizza, proef wat speciaal-biertjes en ik drink water.”

Zondag

“Deze chill-dag start ik met een broodje gebakken ei, een banaan en een kop thee. Ik spreek af met vrienden in het park en eet wat fruit en noten. ’s Avonds bestel ik sushi: komkommer en avocado maki’s, zalm nigiri en sashimi.”

Lees ook: Dit is wat Kylie Jenner op een dag eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld