Maayke

 Een dag zonder banaan is een dag niet geleefd

Wij zijn dol op bananen! Dit simpele én lekkere stuk fruit is niet alleen heerlijk om te eten, het is ook nog eens toepasbaar op ontzettend veel andere dingen. Daarom hebben we een lijstje met de meest bijzondere tips en trucs met bananen voor je gemaakt.

1. Eet twee bananen per dag

twee bananen per dag

Wist je dat er ontzettend veel met je lichaam gebeurt wanneer je slechts twee bananen per dag eet? Zo krijg je veel meer energie, heb je aanzienlijk minder last van kramp én voorkom je kramp, gaat het maagzuur en bloedarmoede tegen en houd je er een goede stoelgang aan over. Alleen maar voordelen dus!

2. Babyzachte voeten

bananenschil voeten

Niet alleen kun je de vrucht binnen in de banaan opeten, ook de schil van de banaan kan nog goed van pas komen. Gooi ‘m dus zeker niet weg, want de schil is bij uitstek geschikt voor het verzorgen van de voeten. Door de aminozuren en vitaminen die in het fruit zitten wordt de droge huid op je voeten snel weer babyzacht. Wrijf met de binnenkant van de schil over je voetzolen heen en laat de verzachtende en voedende stoffen van de banaan in je voetzolen trekken. Spoel ze daarna af met lauwwarm water of geef ze nog eventjes een badje van warm water en een beetje baking soda. Smeer ze dan in met een lekkere, dikke crème en trek droge, schone sokken aan.

[wp_ad_camp_13]

3. Migraine

bananenschil migraine

Bij migraine kan je last hebben van intens kloppende hoofdpijn, misselijkheid, gevoeligheid voor licht, spanning in je nek en allerlei andere nare klachten. Natuurlijk zijn er medicijnen om de symptomen te verminderen, maar een groot nadeel dat hieraan vast zit, is dat je hierdoor heel veel last van je buik kan krijgen. Wist je dat je met een banaan ook al een heel eind schijnt te komen? Als je last hebt van migraine kan een koud kompres goed helpen. Als je onder het ijskompres eerst een bananenschil tegen je voorhoofd aandrukt, vermindert dit de pijn. Hoe dit kan? Je huid absorbeert de extra kalium in de bananenschil en dat verzacht de pijn. Probeer maar, je zal je veel sneller beter voelen!

4. Voorkom bruining

bananen bruin

Heb je verse bananen nog maar kort in de fruitschaal liggen en zie je ze al snel bruin worden? Dit kun je heel gemakkelijk voorkomen met een simpel trucje. Het enige wat je hoeft te doen is wat huishoudfolie of aluminiumfolie om de plek waar de bananen aan elkaar vast zitten te wikkelen. Dit vertraagt het rijpingsproces en blijven je bananen veel langer goed!

5. Bruine banaan

trucje bruine banaan

Is het al te laat en is je banaan compleet bruin geworden? Gooi deze dan nog niet weg, want de banaan is nog gemakkelijk te redden met dit simpele trucje. Doe wat rijst in een zak en laat de banaan hier een uurtje in zitten. Gebruik daarna een föhn om de zak te verwarmen en je zal zien dat de banaan weer langzamerhand zijn originele, frisse gele kleur terugkrijgt.

6. Fruitvliegjes

bananen fruitvliegjes

Heb je last van vervelende fruitvliegjes in huis die afkomen op het overrijpe fruit en andere etensresten in de keuken? Dit kun je heel gemakkelijk tegengaan door zelf een val op te zetten. Wat je nodig hebt is een glas of een klein bloemvaasje, een vel papier van A4-formaat en een bananenschil. Stop de bananenschil in het glas of het kleine vaasje. Rol vervolgens het vel papier op als een trechter en steek dit in het glas. Zet de val in de keuken neer. De vliegjes komen op de bananenschil af, vliegen het glas in en kunnen vervolgens de weg naar buiten niet meer vinden. Je kunt ze vervolgens gerust buiten weer los laten.

Wil je weten hoe je buikvet verbrandt met banaan? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/3
[wp_ad_camp_13]