Vanaf nu nooit meer weggooien dus!

Tja, wat moet je er ook mee al dat sap van augurk dat nog overblijft in de pot? Het zure sap opdrinken is ook geen pretje. Veel mensen gooien het daarom vaak linea recta in de prullenbak. Zonde! Want er zijn ongelofelijk veel handige dingen waar augurkensap goed voor gebruikt kan worden. 

Wij noemen hier een aantal van deze handige tips.

Verbrand

Heb je te lang in de zon gezeten en heb je je niet goed ingesmeerd? Maak een katoenen doek goed nat met het augurkensap en smeer je goed in. Dat helpt erg goed!

Kramp of spierpijn

Veel coaches adviseren hun sporters wat augurkensap te drinken na elke work-out. Drink 1/4e glas en je spierpijn zal de volgende dag stukken minder zijn! Deze tip werkt zelfs zo goed dat het Gatorade een speciaal sportdrankje uitbracht met augurkensap om spierpijn te voorkomen. Durf jij het aan?

Run farther! #picklepower #picklejuice #ultrarunning

Een bericht gedeeld door Pickle Juice Sport (@picklejuicesport) op

Kater

Heb je te veel alcohol gedronken? Je lichaam is dan wat uitgedroogd en is druk bezig om de kater voor te bereiden. Drink voordat je gaat slapen een beetje augurkensap en de kater zal een stuk minder zijn. Je voelt je zeker een stuk beter! Dit komt door het sodium en het potassium dat in augurkensap zit. Deze twee mineralen zitten ook in je zweet, dus het is goed om dit aan te vullen als je uitgedroogd bent.

Brandend maagzuur

Mix het sap van augurk met azijn en honing. Beide stoffen zijn vooral goed voor de maag. Een slokje van dit zure mengsel voor het eten kan maagzuur goed voorkomen. Het klinkt tegenstrijdig, zuur drinken om maagzuur te voorkomen, maar het werkt echt!

Afvallen

Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen azijn en gewichtsverlies. Het blijkt dat als je iedere dag azijn – waar augurksap van gemaakt is – drinkt, je sneller afvalt.

Wil je weten wat je nog meer met augurkensap kan doen? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2