Blijkbaar eten we ananas altijd al verkeerd!

In de zomer willen we nog weleens van een lekker stuk ananas genieten. Ananas is zoet, sappig en zit vol vitaminen. Het jammere eraan is dat het snijden van zo’n ding zo onhandig is. De schil is hard en we weten nooit wat nou de beste manier is om de vrucht te slachten. Maar wat nou als er een hele handige manier is waarbij je nauwelijks hoeft te snijden? Deze virale video laat zien hoe het wél moet.

Dit hebben wij nooit geweten!

Ananas

Ananas, zoals veel fruit, is erg gezond. Er zit geen cholesterol of vet in de vrucht en hij is laag in calorieën. In een portie van 130 gram zitten slechts 80 calorieën, maar wel veertig procent van je dagelijkse behoefte vitamine C, 10 procent van je thiamine behoefte en 9 procent van je vitamine B6 behoefte. Daarnaast zit er onder andere magnesium, foliumzuur en ijzer in.

Huid en haar

Maak je je zorgen over rimpels? Eet dan eens wat vaker ananas. Ananas stimuleert de collageensynthese, waardoor je huid stevig en flexibel blijft. Daarnaast is ananas een goede toevoeging aan je dieet tegen haaruitval, aangezien de vrucht zoveel vitamine C bevat.

Artritis en jicht

Ook kan ananas bij allerlei kwaaltjes helpen. Zo kan het bijvoorbeeld de pijn van artritis verlichten. Daarnaast werkt het fruit ontstekingsremmend, waardoor het een goede toevoeging is als je last hebt van jicht of het carpaal tunnel syndroom.

Snijden

Meestal wordt aangeraden om de ananas als volgt te snijden: snijd de kroon er recht vanaf en snijd ook de onderkant eraf. Zet de ananas stabiel op de nu platte onderkant en snijd met een scherp mes de schil er van boven naar beneden af. Hierna kun je het vruchtvlees in stukken snijden. Maar wat als we je vertellen dat er een veel handigere manier is?

Virale video

In deze video die viraal gaat op het internet laat iemand -onder luid gesmak- zien hoe hij een ananas eet. Hij heeft de bovenkant van de ananas afgesneden en ‘plukt’ nu als het ware stukjes vrucht met schil en al van de ananas af. Hij hoeft dus niet te snijden, maar kan de ananas zo uit het vuistje eten. Hoe dit kan? Een ananas bestaat eigenlijk uit heel veel kleine besjes. Ieder stukje is dus een individuele bes. Wij sloegen steil achterover toen we de video zagen!

Bekijk de video hier. Mensen die niet tegen smakgeluiden kunnen opgelet: er wordt flink gesmakt. Zet je geluid uit als je daar niet tegen kunt.

Lees ook: Gezondere lekkernijen: dit zijn de lekkerste groenten voor in je baksels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pxhere