Dorien Ypma

Aardbeienkroontjes zijn onwijs nuttig voor je gezondheid!

Bijna iedereen is gek op aardbeien. Wanneer je zin hebt in deze zoete, rood glimmende vrucht, maak je ze schoon en haal je al snel het kroontje ervan af. Maar wist je dat je dit eigenlijk helemaal niet hoeft te doen? Aardbeienkroontjes zijn namelijk heel bevordelijk voor je lichaam! Genoeg redenen om deze groene blaadjes voortaan te eten. We vertellen je graag waarom.

Eetbaar én vol vitaminen

Heb je ook altijd zo’n zin in aardbeien, maar vind je het vervelend dat je de kroontjes er eerst af moet snijden? Dat is vanaf nu verleden tijd. Je kunt voortaan het beste de kroontjes op de aardbeien laten, wanneer je ze schoonmaakt. De kroontjes bevatten namelijk ontzettend veel tannines en vitaminen, volgens groothandel AGF Siere. Het eten van de groene blaadjes is goed voor je darmen en maag. Daarnaast verlicht het je gewrichten en helpt goed tegen artritis. Ze zijn dus gewoon eetbaar en ook nog eens onwijs gezond!

Sapje of smoothie

We snappen dat je altijd de blaadjes van de aardbeien haalt, maar probeer ze er eens aan te laten. Een goed alternatief is om de aardbeien mét kroontjes in een sapje of lekkere smoothie te verwerken. Je proeft niks van de blaadjes wanneer je zoete ingrediënten toevoegt, zoals mango, banaan of aardbeien zelf. Bovendien zorgt het ook nog eens voor een betere structuur en binding van het sapje of de smoothie.

Wij nemen alvast een aardbei mét kroontje!

Lees ook: Aha! Zo krijg je de koffiesmaak en geur weer uit een thermosfles

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock