25 oktober 2016

3. Rijst

Het opwarmen van rijst is risicovol omdat rijst een broeiplaats van bacteriën kan zijn. Wat je al helemaal niet moet doen is de rijst op kamertemperatuur laten komen voordat je het opwarmt, gewoon rechtstreeks vanuit de koelkast. Beter nog: opeten of gewoon weggooien als je over hebt.

4. Bleekselderij

Bleekselderij zit in veel soepen, maar als je soep over hebt kan je de selderij er beter uithalen. De groente bevat nitraten die veranderen in nitrieten wanneer ze opgewarmd worden. Nitrieten zijn giftig en worden onder andere gelinkt aan hart- en vaatziekten.

5. Eieren

Eieren kan je het beste in één keer opeten en anders weggooien, het opwarmen zorgt ervoor dat er gifstoffen vrijkomen die heel schadelijk voor je lichaam kunnen zijn.

Heb jij een van deze voedingsmiddelen wel eens opnieuw opgewarmd? Vertel het ons en deel dit bericht met je vrienden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Beeld: Pexels