4. Ontdooien van rauw vlees rechtstreeks in de koelkast

Diepvriesproducten zijn al verpakt – vaak in meer dan één laag – dus het rechtstreeks vanuit de vriezer in de koelkast moet geen probleem zijn, toch? Nee, zelfs dikke diepvrieszakken kunnen scheuren en ijskristallen kunnen gaten veroorzaken door in het constante herschikken van de vriezer. Het probleem is dat je vaak niet weet dat een verpakking is aangetast.

Tip: Leg bevroren voedsel – zelfs als het verpakt is in plastic – op een groot bord voordat u het in de koelkast ontdooit. Het bord vangt condens en rauwe sappen op voordat ze de koelkast besmetten.

5. Je ontdooit alles in de magnetron

De magnetron heeft een ontdooiknop, dus waarom zou je hem niet gebruiken? Helaas zorgt de ongelijkmatige verwarming van een magnetron ervoor dat sommige delen van het voedsel behoorlijk warm worden en zo in de gevarenzone qua temperatuur komen.

Tip: Ontdooien in de magnetron is de beste methode wanneer je het eten ook direct gaat bereiden, zoals het verzachten van bevroren fruit voor smoothies. De betere optie is om te ontdooien in een kom met koud water. Als je ervoor kiest om de magnetron te gebruiken, zorg er dan voor dat je het eten direct na ontdooien op een hoge temperatuur kookt.

6. Je ontdooit eerder ontdooid voedsel opnieuw

Ben je begonnen om snel een kipfilet onder koud water of in de magnetron te laten ontdooien, maar veranderen de plannen voor het avondeten plotseling? Zelfs als het midden van het voedsel nog steeds bevroren is, is het onveilig om voedsel dat langer dan een uur buiten de vriezer is geweest, opnieuw in te vriezen.

Tip: Ga door met het ontdooien van het voedsel en kook het meteen op een hoge temperatuur. Hierna kan het voedsel opnieuw worden ingevroren, hoewel de textuur en smaak wel kunnen worden aangetast door herhaaldelijk invriezen en ontdooien.

7. Je eten direct uit de vriezer kunt bereiden

Het is bijna etenstijd, maar het avondeten staat nog in de diepvries. Je denkt misschien dat afhalen je enige optie is, maar wist je dat je bepaalde ingevroren etenswaren direct kunt koken?

Tip: Etenswaren, zoals zalm en kip, kan veilig worden gekookt worden wanneer dit nog bevroren is. Houd er rekening mee dat het ongeveer 50 procent langer duurt om de etenswaren goed te garen.

Pagina 2/2

Lees ook: Lifehack: Tiktokker deelt hoe je quesadilla’s in de broodrooster maakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Kookfans©