Christel

Vooral nummer 4 is handig!

De een is er verslaafd aan, de ander hoeft er niks van te weten: cola. De meningen zijn erover verdeeld of het wel zo verstandig is om deze frisdrank te drinken, aangezien je er zoveel spullen mee schoon kunt maken. Of je het wel of niet wilt drinken, moet je helemaal voor jezelf uitmaken. Wel delen we graag met je welke spullen je goed schoon kunt maken met cola.

 

1. Kauwgom uit haar halen

Tja, een ongelukje zit in een klein hoekje. Zo kan het nog weleens voorkomen dat je per ongeluk kauwgom in je haar krijgt. Het eruit peuteren is bijna niet te doen. Vul daarom een kom met cola en doe de lok haar waar de kauwgom inzit, in de kom. Laat even weken en daarna kun je met gemak de kauwgom verwijderen.

2. Waterkoker ontkalken

Zit er veel kalk in jouw waterkoker? Geen paniek. Vul de waterkoker met cola en zet de waterkoker aan. Gooi de cola na het koken weg en je waterkoker ziet er weer uit als nieuw.

3. Roestig gereedschap

Heb je gereedschap dat behoorlijk roestig is? Vul een bak met cola en laat het gereedschap daar een tijdje in weken. Wanneer je het gereedschap eruit haalt, ziet het er weer mooi uit. Het gereedschap wel goed droogmaken nadat je dit hebt gedaan.

4. De wc

Een leuk karweitje is het niet: de wc schoonmaken. Vervelende en hardnekkige (kalk)aanslag in je wc krijg je er niet zomaar uit. De oplossing? Gewoon een blikje cola in de wc gieten! Laat het een uurtje intrekken, borstel de wc schoon en trek de wc door. Het zuur in dit drankje verwijdert namelijk alle hardnekkige aanslag in je wc.

5. Aangebrande pan

Als je eten hebt laten aanbranden, is dat niet alleen zonde van het eten, maar ook van de pan. Soms is het vrijwel onmogelijk om de pan helemaal schoon te krijgen. Gelukkig is er een makkelijke manier om de pan weer helemaal schoon te krijgen. Schenk cola in de pan en laat het op een laag vuur een kwartier tot een half uur opstaan. Daarna kun je de pan heel makkelijk schoonmaken met een schuursponsje.

6. Stiftvlekken van tafel verwijderen

Heb jij allemaal stiftstrepen op je tafel zitten? Bespaar jezelf het boenen door er een beetje cola op te spuiten. Laat even intrekken en daarna kun je heel makkelijk de vlekken van de tafel afhalen. Maak daarna wel schoon met nog een sopje, omdat de tafel kan plakken.

Lees ook: Zo kook je een ei in de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: 5 minute craft | Beeld: iStock