Kookfans

Het kost je geen extra moeite!

Zelf een brownie bakken vinden we hartstikke leuk om te doen, maar vaak moet je daarvoor wel veel verschillende ingrediënten kopen. Aangezien we af en toe liever lui dan moe zijn, kopen we daarom weleens een kant-en-klare browniemix. Hoewel deze brownies vaak ook lekker zijn, mist het soms net dat beetje extra. Daarom hebben we een paar tips voor je om je kant-en-klare browniemix te verbeteren.

Gebruik koffie

Vaak hoef je alleen water toe te voegen aan je kant-en-klare browniemix. Maar je kunt de smaak van de chocolade heel makkelijk versterken door 2 dessertlepels kant-en-klare espressopoeder door je beslag te roeren. Je zult de koffie niet proeven, maar door de espressopoeder versterk je de smaak van de chocolade. Ben je wel dol op de smaak van koffie? Dan kun je het water vervangen door koffie.

Voeg melk toe

Zie je het toevoegen van koffie of espressopoeder niet zitten? Dan kun je het water ook altijd vervangen door volle melk. Door het vet uit de volle melk, word je brownie net wat romiger en lekkerder. Ook kun je water door karnemelk vervangen, zodat je brownies net wat rijker van smaak worden.

Voeg toppings toe

Fruit als frambozen, kersen en blauwe bessen passen perfect bij chocolade, dus zijn ook heerlijk door je brownie. Ook kun je stukjes Snickers, M&M’s, pretzels of noten door de mix roeren om je brownie net wat lekkerder te maken.

Prik gaten in de cake

Komt je brownie net vers uit de oven? Prik er voorzichtig een paar gaten in met de achterkant van een pollepel. Vervolgens kun je er een heerlijke karamel- of chocoladesaus inschenken. De brownie neemt de saus meteen op en dit maakt ‘m extra smaakvol en smeuïg.

Ook lekker: chocolade kersenmuffins

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Bron: Food and Wine | Beeld: iStock