Kookfans

Nummer 3 is zeker eens het proberen waard!

Voor stamppot boerenkool met worst en spekjes mag je ons ’s nachts wakker maken. Het is een gerecht dat we elke week wel kunnen eten, en ook nog eens gezond is (als je er niet te veel spekjes doorheen doet.) Maar een beetje variatie vinden we ook niet verkeerd. Daarom hebben we vier tips voor je op een rijtje gezet om je boerenkool nog lekkerder te maken.

Voeg aardappel-kaaspuree toe

Een goede stamppot valt of staat met de aardappelpuree. Daarom voegen we standaard een klontje boter aan de puree toe om ‘m wat smeuïger te maken. Een andere, smakelijke manier om je stamppot smeuïger te maken, is door de aardappelpuree te vervangen door aardappel-kaaspuree. Kaas is bovendien heerlijk door de boerenkool, waardoor-ie meer smaak krijgt.

Vervang de melk

Als je een aardappelpuree maakt voor de boerenkool doen de meeste mensen dit met melk en een klontje boter. Maar vervang de melk eens door een scheut koffiemelk of zelfs room om ‘m nog romiger te maken.

Voeg brie toe

Wie de stamppot boerenkool een kick wil geven, kan in plaats van geraspte kaas ook brie toevoegen. Snijd de brie in kleine blokjes en schep door de boerenkool heen voor een extra twist!

Pittige stamppot

Naast brie en kaas zijn er ook groentes die heerlijk zijn door de boerenkool zoals champignons en paprika. Snipper een ui, snijd champignons, paprika en een rood pepertje in stukjes en bak in een beetje boter. Bak eventueel ook wat spekjes krokant. Schep de gebakken groentes door de boerenkool en aanvallen maar!

Ook lekker: pompoenlasagne

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: iStock