Deze producten kun je beter vermijden 

De airfryer is ontzettend populair. Je kunt er bijna alles in bakken en je hoeft er niet eens bij te blijven. Het apparaat maakt gebruik van hete lucht en een klein beetje olie, waardoor het veel gezonder is dan de frituurpan. Wat willen we nog meer? Tenminste, dat zou je denken. Je kunt namelijk niet álles in het apparaat stoppen. Deze vier dingen kun je beter vermijden. 

1. Verse groenten

Verse groenten zijn niet altijd even ideaal om in de airfryer te bakken. Een bladgroente als spinazie zal bijvoorbeeld ongelijk garen. Daardoor kunnen er stukken verbranden, terwijl andere delen niet eens gaar zijn als je het uit het apparaat haalt. Wanneer je groente in de airfryer wilt bereiden, kun je het beste iets kiezen met gewicht. Denk aan broccoli of courgette. Volgens experts zijn ingevroren groenten de beste keuze als het gaat om de airfryer, die houden namelijk wat vocht vast omdat ze ingevroren zijn. 

2. Hele stukken vlees 

Allereerst moeten we ons afvragen of een heel stuk vlees überhaupt in de airfryer past. Maar zelfs als het past, is de oven nog altijd een betere keuze. Een groot stuk vlees zal niet gelijkmatig gaar worden. Het gedeelte dat het dichts bij de warmtebron ligt, is waarschijnlijk al verbrand tegen de tijd dat het andere deel van het vlees gaart. Wil je toch vlees in de airfryer bereiden? Snijd het dan in kleine stukjes en zorg voor genoeg ruimte. 

3. Kaas

Een paar warme kaashapjes zijn perfect voor bij de borrel. Het zou helemaal ideaal zijn als je ze gewoon in de airfryer kunt stoppen natuurlijk. Maar helaas, dat moeten we afraden. Het apparaat frituurt namelijk niet echt, waardoor kaas — helemaal zonder ‘jasje’ — zal smelten. Bevroren mozzarella uit het vriesvak kun je nog proberen, maar verder kun je kaas beter vermijden. 

4. Rauwe pasta 

Rauwe pasta en rijst kun je ook niet in de airfryer stoppen. Hoewel deze lekker krokant kunnen worden in het apparaat, zul je ze echt eerst moeten koken. Een airfryer is niet geschikt om dergelijke granen in te bereiden, het apparaat wordt ook niet heet genoeg om water überhaupt aan de kook te krijgen. 

Ook lekker: Recept: zoete aardappelchips uit de airfryer 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Kookfans