redacteur

Een volle bos met glanzende lokken is dichterbij dan je denkt

Sommige mensen zijn gezegend met een prachtige bos lange lokken, anderen hebben minder geluk. Behoor jij tot die tweede categorie, maar droom je er stiekem wel van om lang en glanzend haar te hebben? Doe je dan eens wat vaker tegoed aan de onderstaande elf voedingsmiddelen. Deze bevatten voedingsstoffen die je haar sneller doen groeien. Je zult natuurlijk niet ineens veranderen in Rapunzel, maar alle beetjes helpen, nietwaar?

Deze etenswaren laten je haar sneller groeien.

1. Eieren

Eieren zijn rijk aan proteïne en biotine, twee stoffen die essentieel zijn voor een snelle haargroei. Een tekort aan deze stofjes kan zelfs zorgen voor haaruitval! Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je er voldoende van binnenkrijgt. Eitje bij het ontbijt misschien?

2. Kaneel

Deze populaire specerij heeft een gunstig effect op de bloedsomloop en helpt om de benodigde zuurstof richting je hoofdhuid en haarvaten te vervoeren. Strooi eens een snufje door je havermout of over je appel. Het komt je haar niet alleen ten goede, maar het is ook nog eens erg lekker!

3. Zalm

Je hebt vast weleens gehoord dat zalm (en andere vette vis) veel omega 3-vetzuren bevat. Omega 3 is niet alleen goed voor je hersenen, gezichtsvermogen en hart- en bloedvaten, maar ook -je raadt het al- voor je haar. Eet dus eens vaker een stukje zalm en je lokken zullen glanzend en vol worden!

4. Gele paprika

Het blijkt dat een gele paprika meer vitamine C bevat dan zijn rode en oranje broertjes. En laat vitamine C nu net hét ingrediënt zijn voor lange lokken. Wanneer je voortaan een gerecht maakt met paprika, loont het dus om de gele variant te gebruiken!

5. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt zit boordevol vitamine B5. Deze stof zou haarverlies en verdunning tegen kunnen gaan. Je ziet vitamine B5 dan ook vaak op haarproducten terugkomen onder de naam pantotheenzuur.

6. Spinazie

Spinazie is een echte superfood. IJzer, vitamine A, foliumzuur en bètacaroteen: je kunt het allemaal in de groente terugvinden. Al deze stoffen gaan broosheid tegen, wat bijdraagt aan de haargroei. Iemand een groene smoothie?

7. Guave

Guave is wellicht wat moeilijker te verkrijgen dan andere voedingsmiddelen in dit lijstje, maar het is zeker de moeite waard. Eén guave zit stampvol met vitamine C, dat je gelijk voor de hele dag bent voorzien. En zoals we al zeiden: vitamine C is de beste vriend van je lokken.

Pagina 1/2