Christel

6. Hoe lang moet je een ei koken als je ‘m hardgekookt wilt eten?

Hoe lang je een ei precies moet koken, hangt af van hoe groot het ei is. In dit geval gaan we uit van een middelgroot ei. Als het ei in een pan met koud water wordt gedaan, rekenen we de tijd pas wanneer het water kookt. Dan geldt het volgende:
Zacht ei: 3 minuten
Halfzacht ei: 4,5 minuut
Hardgekookt ei: 6 minuten

7. Hoe kun je chocolade in de magnetron smelten?

Wie weleens chocolade in de magnetron heeft gesmolten, weet waarschijnlijk ook dat het heel snel kan aanbranden. Als je chocolade in de magnetron smelt is het belangrijk, om dat met intervallen van 20 seconden te doen. Hoe lang je de chocolade precies moet smelten, hangt af van de hoeveelheid. Vaak heeft het een paar minuten nodig. Het belangrijkste is dat je de chocolade in elk geval smelt met intervallen!

8. Hoe lang moet je een camembert in de oven doen?

Een warme, zachte camembert: heerlijk bij een luxe ontbijt of bij een borrelplankje. Hoe lang moet een camembert precies in de oven voor dit resultaat? Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg de camembert erop en snijd in de bovenkant van de camembert een kruis. Je kunt wat stukjes knoflook en rozemarijn in de camembert duwen en er wat droge witte wijn overheen schenken om de kaas nog lekkerder te maken. Vouw het aluminiumfolie dicht en bak de kaas 25 minuten.

9. Hoe maak je een omelet?

Goed, hoe maak je die perfecte omelet? Gebruik een kleine koekenpan, 22 centimeter, voor drie eieren. Klop 3 middelgrote eieren los in een kom en breng op smaak met wat zout en peper. Verhit een eetlepel boter in de pan en laat smelten. Voeg de eieren toe. Gebruik een houten spatel om de eieren vanaf de zijkant naar binnen te trekken. Doe dit langzaam als de onderkant van het ei al harder begint te worden. Het ongekookte ei vult als het ware de gaten op in de pan. Vouw het ei dubbel met een spatel als het ei zo goed als gaar is en serveer direct.

10. Hoe lang moet je broccoli stomen?

Broccoli moet gaar zijn, maar nog steeds knapperig. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Vul een pan met water en breng aan de kook. Doe de broccoli in een stomer en plaats de deksel op de pan. Laat zo’n 5 minuten stomen.

Pagina 2/2

Lees ook: recept: simpele Kit Kat rolletjes met vier ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delicious Magazine, Lassie, 24 Kitchen | Beeld: Unsplash