Christel

Ontzettend lekker en ook nog een beetje gezond

Nu het zomer is kunnen we in weer in overvloed aardbeien eten. Puur aardbeien eten is heerlijk, maar we lusten ze ook graag op een beschuitje of -nog beter- in een taart. Ben jij ook zo gek op taart én aardbeien? Dan is deze zomerse aardbeientaart met mascarpone echt wat voor jou!

Wat heb je nodig voor acht á tien punten?

Wat heb je nodig voor de taart?

  • 1 kant-en-klare taartbodem
  • 900 gram aardbeien
  • 3 eetlepels maizena
  • 240 milliliter water
  • 100 gram suiker
  • 1 pakje gelatine of agar-agar

Voor het mascarponemengsel:

  • 220 gram mascarpone
  • 240 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel of 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel vanille-extract

Wat moet je doen?

  • Doe het water, suiker en de maizena in een grote sauspan en laat dit koken. Roer het twee minuten lang terwijl het kookt. Voeg vervolgens de gelatine of agar-agar toe.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Maak de aardbeien schoon en haal het groen ervan af. Snijd de aardbeien vervolgens in stukjes.
  • Roer de aardbeien door de saus.
  • Schenk de vulling in de taartbodem en laat de taart minstens vier uur in de koelkast staan op op te stijven.
  • Maak ondertussen de mascarponecrème. Mix de slagroom in een grote kom tot pieken en zet deze apart.
  • Roer de mascarpone zacht en voeg de citroenrasp, vanille-extract en suiker toe en roer dit goed door. Vouw de slagroom vervolgens door het mascarponemengsel.
  • Zet de mascarponecrème minstens een kwartier in de koelkast.
  • Serveer een punt van de aardbeientaart met een goede klodder van de mascarponecrème om er optimaal van te genieten.

Probeer ook:

Bron: Laura in the Kitchen Beeld: videostill Food Wishes