Christel

Dit hadden we eerder moeten weten

Je tomaten in de koelkast bewaren is een no-go. Wanneer tomaten gekoeld worden bewaard, smaakt de rode vrucht door de lage temperatuur minder lekker. Bovendien worden de tomaten melig van structuur. Wil je je tomaten een langer en gelukkig leven geven? Dan moet je het volgende doen.

Op de kop
Als je een tomaat buiten de koelkast bewaart, blijft deze sowieso langer goed. Maar wist je dat de houdbaarheid van de tomaat ook wordt bepaald door de manier waarop je ‘m neerlegt op de plank of in de la? Cook’s Illustrated testte hoe je een tomaat het beste kunt bewaren. Zo legden ze een aantal rode vruchten op de kop neer (de kant waar de steel had gezeten lag naar beneden) en bewaarden ze een paar tomaten ‘gewoon’.

Langer goed
Wat bleek? De gezonde lekkernijen die op de kop lagen bleven langer goed. Wanneer een tomaat op de kop ligt komt lucht er minder lucht en vocht binnen via de plek binnen waar de steel zat. Hierdoor wordt de houdbaarheid verlengt. Wanneer de steel nog wel in de tomaat zit, hoef je ze niet op de kop te bewaren.

Lees ook:

Bron: Lifehacker | Beeld: Pixabay