Boordevol fruit en ook nog eens verfrissend!
Een lekker ijsje op een warme zomerse dag is een heerlijk verkoelende traktatie. Helaas bevatten veel van onze geliefde ijsjes veel suiker, wat ze behoorlijk ongezond maakt. Gelukkig kun je heel eenvoudig zelf fruitijsjes maken, die boordevol fruit zitten en daarom dus hartstikke gezond zijn!
Simpel en veelzijdig
Wat zo leuk is aan fruitijsjes, is dat je eindeloos kunt variëren. Van frambozen en aardbeien tot blauwe bessen en kiwi; je kunt van je favoriete fruit een heerlijk ijsje maken. Zo kun je genieten van het verkoelende effect van een ijsje en lekker zomers fruit eten. Daarnaast zijn ze zo gemakkelijk om te maken, dat het ook leuk is om met je kinderen te doen.
Voor dit recept hebben we aardbeien en kiwi’s gebruikt, zodat je een richtlijn hebt in hoeveel fruit je nodig hebt voor je ijsjes.
Zo ga je te werk:
- Schil, indien nodig, je gekozen fruit en snijd het daarna in dunne plakjes.
- Vul het ijsvormpje royaal met de plakjes fruit.
- Voeg water toe zodat het de ruimtes tussen de plakjes fruit opvult.
- Zet de ijsjes minimaal vijf uur in de vriezer.
- Smullen maar!
Heb je toch behoefte aan een meer romige smaak? Dan kun je in plaats van water ook yoghurt toevoegen aan de ijsvormpjes. Nog lekkerder is om een handje van je favoriete fruit samen met yoghurt in de blender te mixen, zodat je heerlijke fruityoghurt hebt voor je ijsje. Zo kun je je eigen zelfgemaakte frozen yoghurt maken! Met een vleugje honing geef je de fruitijsjes nog een lekker zoete smaak, en heb je dus een heel verantwoord tussendoortje te pakken!
Lees ook: Jum! Zo maak je een frozen limoncello cocktail
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Pexels / Jill Wellington