Volgens de vrouw is de smaak net zo lekker als echte bacon

Je moet er maar op komen: van wortelen ‘bacon’ maken. Voor de vegetariërs onder ons natuurlijk een verrijking, áls de wortelen net zo lekker smaken als echte bacon natuurlijk. De veganistische influencer Tabitha Brown zweert bij haar zelfgemaakte bacon van dunne reepjes wortel. Benieuwd hoe ze dit maakt? Dat lees je hier!

Van wortel naar knapperige bacon

Tabitha Brown veroverd het nieuwe platform TikTok met haar bijzondere video’s. Inmiddels is de video van de veganistische influencer op TikTok door al ruim 12,5 miljoen mensen bekeken. Tabitha werkt als kok en besloot tijdens de thuisquarantaine haar volgers te trakteren op een leuke video. Ze laat zien hoe ze repen wortel omtovert in smaakvolle, knapperige bacon.

Zo maak je het

Om op deze ongebruikelijke manier bacon te maken, bereidt Tabitha haar wortelen voor door ze eerst te wassen en vervolgens in dunne plakken te schaven met een aardappelschiller. Daarnaast maakt ze een zoete marinade van ahornsiroop, knoflookpoeder, gerookte paprika en uienpoeder met een snufje peper. De wortelrepen haalt ze royaal door de marinade en bakt ze vervolgens gedurende 5 minuten in een Airfryer op 200 °C. Geen Airfryer in huis? Dan kun je deze strips ook op een bakplaat leggen en 10 à 15 minuten op 200 °C in de oven bakken.

Bekijk hieronder de kookvideo van Tabitha Brown:

Lees ook: 5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van garnalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: YouTube, Good Morning America