Christel

Bovendien hoef je geen borden af te wassen

Als we er tijd voor hebben, doen we ons graag tegoed aan een heerlijke brunch. Iets wat we iets minder graag doen is uren in de keuken staan en borden afwassen. Wil je wel de lusten, maar niet de lasten? Dan is dit zoete aardappelgerecht echt wat voor jou.

Wat heb je nodig voor vier porties?

  • 900 gram zoete aardappel
  • 60 milliliter olijfolie
  • 100 gram ontbijtworst
  • 50 gram gele paprika, fijngesneden
  • 50 gram rode paprika, fijngesneden
  • 50 gram rode ui, fijngesneden
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 theelepel zout
  • halve theelepel peper
  • halve theelepel komijnpoeder
  • halve theelepel gerookte paprikapoeder

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
  • Doe de zoete aardappel in een kom en voeg de olie, zout, peper, paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer dit door.
  • Maak van aluminiumfolie vier gelijke ‘bakjes’ die groot genoeg zijn om er 1 ei en een vierde van de zoete aardappelmix in te doen.
  • Verdeel het zoete aardappelmengsel over de aliminumfoliebakjes en verdeel hier de paprika en uien overheen. Snijd de ontbijtworst in stukjes en verdeel deze ook over zoete aardappel.
  • Schuif dit vervolgens voor 30 minuten in de oven.
  • Haal de alimunimbakjes voorzichtig uit de oven en breek in ieder bakje een ei. Plaats dit vervolgens weer in de oven en bak de eieren vervolgens voor 10 minuten voor zachte eieren en anders 15 minuten.
  • Verdeel wat bieslook over de eieren en je brunch is klaar om te eten!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Extra Crispy | Beeld: Videostill