Christel

En zo houd je het lekker!

Hoewel brood niet in de koelkast thuishoort, kun je het wel prima in de vriezer bewaren. Maar hoe vries je die plakken brood in zonder dat deze onder de ijskristallen komen te zitten en hoe hou je het vers?

Allereerst is het belangrijk dat er geen lucht bij je brood kan komen. Als het brood nog niet is geopend, kun je deze vaak in zijn geheel in de vriezer leggen. Heb je al wel een paar plakjes uit de verpakking gehaald? Verpak het brood dan in vershoudfolie of zorg ervoor dat de bovenkant echt goed dicht is. Nog een manier om je brood zo lekker mogelijk te houden is om deze zo snel mogelijk in de vriezer te doen. Hoe verser het brood is wanneer-ie in de vriezer gaat, hoe lekkerder hij blijft.

Hoe lang?

Het is niet aan te raden om je brood maanden in de vriezer te laten, maar het is niet per se een probleem als je dat wel doet. Er gebeurt niets met je wanneer je brood eet dat maanden in de vriezer lag, maar de smaak van het brood gaan wel achteruit als je het lang hebt ingevroren. Bovendien kan je brood een zogenoemde ‘freezer burn’ krijgen, iets wat gebeurt wanneer bevroren eten is beschadigd door uitdroging.

Ontdooien

Wanneer het tijd is om je bevroren brood te ontdooien heb je twee opties. Je kunt dit doen door de oven voor te verwarmen op 180 graden en het brood in 10 tot 15 afbakken. Let wel op dat je het brood uit de verpakking haalt of dat het brood in een geschikte afbakzak zit. Laat het brood daarna 30 á 40 minuten afkoelen. Een andere manier is om het brood gewoon te ontdooien op het aanrecht. Dit kan echter wel een tijdje duren. Houd het brood wel in de verpakking, anders wordt het brood droog. Vries ontdooid brood nooit opnieuw.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Extra Crispy | Beeld: Kookfans©