Naomi

Zoveel invloed hebben de volgende punten dus op jouw eet-ervaring

Er zijn een hoop dingen die kunnen meewegen in hoe jij het eten ervaart. Niet alleen de smaak draagt hieraan bij. Er zijn onverwachte dingen die toch echt wel uit maken en wij keken hier echt enorm van op!

Geluid kan zelfs uitmaken!

De kleur van de verpakking
Je brein speelt spelletjes met je. Bedrijven spelen hier handig op in. Als de verpakking meer geel bevat dan denken mensen dat er meer citroen in zit en verwachtten ze dus een zure smaak. Grijs houdt in dat het een ‘light’ product betreft. Coca Cola heeft dit eens getest. Ze deden hun product in een wit blikje en bijna iedereen zei dat het anders smaakt, terwijl dit niet het geval was.

Muziek
Wat voor soort geluid je hoort maakt ook uit hoe je de smaak ervaart. Als je naar hoge tonen luistert ervaren mensen over het algemeen een zoete smaak. Het gerecht kan wel 10 procent zoeter smaken!

Kleur bord
De smaak van het eten kan beïnvloed worden door de kleur van het bord. Als je wil dat mensen het gerecht als lekkerder gaan ervaren, moet je ervoor zorgen dat het op een bord ligt met een contrasterende kleur. Een onderzoek wijst uit dat mensen aardbeienmousse geserveerd op een wit bord lekkerder en zoeter vonden dan aardbeien mousse op een zwart bord.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RD | Beeld: Pexels