Yentl Feenstra
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 citroen
  • 225 gram pasta
  • pecorino-kaas, naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Het is de eenvoud die dit gerecht bijzonder maakt

We zijn gek op pasta en eten het het liefst zo vaak mogelijk. Deze pasta is lekker, makkelijk en vliegensvlug te bereiden. Een eenpansgerecht is namelijk voor iedereen een eitje. Weet je niet wat je vanavond wil eten, maar heb je zin in comfort food? Sla de simpele boodschappen in en geniet van deze smaakvolle sensatie!

De perfecte citroen pasta

  • Breng een pan water met wat zout en 1 eetlepel olijfolie aan de kook. Eenmaal aan de kook, voeg pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg ondertussen in een middelgrote pan op middelhoog vuur boter toe. Zodra de boter is gesmolten, roer je de room erdoor en zet je ‘m laag, zodat-ie niet verbrandt.
  • Pers het sap uit de citroen en voeg toe aan de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Als de pasta al dente gekookt is, giet je het water af en voeg je het vervolgens toe aan de room. Bewaar een beetje pastawater en meng door de saus.
  • Verdeel de pasta gelijkmatig door de saus en rasp er zoveel kaas overheen als gewenst. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en serveer.

Eet smakelijk!

Lees ook: Romige ovenschotel met prei
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels