Ingrediënten
  • VOOR DE COOKIE:
  • 120 gram boter (kamertemperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 90 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Bailey's likeur
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 70 gram donkere chocolade, fijngehakt
  • 70 gram melkchocolade, fijngehakt
  • VOOR DE SAUS:
  • 120 milliliter slagroom
  • 100 gram donkere chocolade, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels Bailey's likeur
Hanna Mellema
50 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE COOKIE:
  • 120 gram boter (kamertemperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 90 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels Bailey's likeur
  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 70 gram donkere chocolade, fijngehakt
  • 70 gram melkchocolade, fijngehakt
  • VOOR DE SAUS:
  • 120 milliliter slagroom
  • 100 gram donkere chocolade, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels Bailey's likeur

Hemels!

Zo af en toe mogen we onszelf verwennen met een heerlijk ongezonde snack. Vandaag combineren we daarvoor twee van onze favoriete dingen: chocolate chip cookies en Bailey’s likeur! Deze mega cookie is misschien een beetje een caloriebom, maar je kunt er dan ook met de hele familie van eten. En lekker? Dat is ‘ie sowieso!

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 22 cm in, en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop de boter samen met de kristalsuiker en basterdsuiker luchtig met een mixer. Voeg het ei en de Bailey’s toe, en mix dit er doorheen. Zeef daarna de bloem samen met de baking soda en zout boven de kom, en meng dit totdat het een geheel mengsel is. Roer met spatel de chocoladestukjes door het deeg heen.
  • Neem de springvorm, en doe hier het deeg in. Druk goed aan zodat het goed verdeeld is door de springvorm. Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Voor de Bailey’s chocolade saus: doe de slagroom in een steelpannetje en zet deze op het vuur. Breng het aan de kook, en haal daarna van fornuis. Roer de chocolade er doorheen totdat deze gesmolten is, en voeg dan de Bailey’s toe. Giet de saus over je cookie heen terwijl deze nog warm is.
  • Verdeel de mega chocolade chip cookie in puntjes en serveer. Enjoy!

Lees ook: Onweerstaanbaar: zo maak je romige limoncello bars

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock