50 min.
4 pers.

Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor deze vegetarische ovenschotel

Soms kan koken zo lastig zijn; je wilt iets gezonds, iets lekkers en als het even kan moet het ook niet te ingewikkeld zijn. Is zo’n moment voor jou aangebroken? Dan zou je deze broccoli ovenschotel eens moeten proberen. Het basisrecept vraagt om maar drie ingrediënten en je hoeft er bijna niets voor te doen. O ja: deze vegetarische ovenschotel is ook nog eens koolhydraatarm.

Win-winreceptje als je het ons vraagt.

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een ruime ovenschaal met aluminiumfolie.
  • Vet twee grote pannen in met kookspray en doe in beide pannen de helft van de broccoli. Kook het op middelhoog vuur en roer regelmatig. Kook tot de broccoli bruin begint te worden en wat zachter is. Voeg wat zout en peper toe en haal de broccoli van het vuur.
  • Verdeel de broccoli over de ovenschaal en verdeel tweederde van de mozzarella over de broccoli.
  • Klop de eiwitten* los en giet dit daarna over de broccoli. Verdeel daarna de rest van de kaas over het gerecht.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en bak de broccoli in 40 tot 45 minuten gaar.

* Dit recept vraagt om erg veel eiwitten. Weet je niet wat je met het eigeel moet doen? Maak er dan advocaat van met dit simpele recept.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Foodie Fiasco | Beeld: Videostill YouTube Yummy Inspirations

Ingrediënten
  • 170 gram mozzarella
  • 900 gram broccoli, in roosjes
  • 16 eiwitten
  • zout en peper naar smaak