Desy

Heerlijk zomerse kokosmakronen met maar drie ingrediënten!

Wat is past er nu beter bij een warme zomeravond dan een heerlijk luchtige kokosmakroon? Het lekkere hapje bevat geen tarwe, geen lactose en is best gezond. Althans, gezond voor een koekje dan!

Kokos is één van onze favoriete ingrediënten; het is zoetig, luchtig en doet je voelen alsof je op een onbewoond eiland met je billen bloot aan een kokosnoot nipt. Het is ook niet voor niets dat we in de zomer het liefste overal kokos doorheen gooien! Kokosmakronen behoren dan ook zeker tot de favoriet: een klein en licht koekje voor de avonden waarop we geen zin hebben in zware desserts, maar wel een lekker hapje willen eten. Lees op de volgende pagina wat je nodig hebt en hoe je ze maakt, dan kun jij vanavond nog aan de kokosmakronen zitten!

Dit heb je nodig:

  • 400 gram geraspte kokos
  • 1 blik gezoete, gecondenseerde melk
  • 2 theelepels vanillesuiker

Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Doe de geraspte kokos in een kom en voeg de gecondenseerde melk en de vanillesuiker toe. Roer het mengsel goed totdat het een glad geheel wordt. Pak een brokje van het mengsel uit de kom en kneed tot een balletje. Leg het balletje op de bakplaat. Doe dit tot het gehele mengsel op is (je zou met het mengsel ongeveer 20 balletjes moeten kunnen maken). Bak de kokosmakronen 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: wil je dat je kokosmakronen wat zoeter worden? Voeg dan simpelweg extra vanillesuiker of honing toe! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube