Desy

Deze koffie is verkoelend én super lekker!

Op deze warme zomerdagen verlangen wij naar een lekker verkoelend drankje, maar verlangen we stiekem ook nog steeds naar een lekkere kop koffie. Goed nieuws: je hoeft nu niet meer te kiezen, want zo maak je in een handomdraai verkoelende koffie!

Wij houden persoonlijk enorm van een lekker bakje koffie. Helaas is het op de warme dagen zoals vandaag niet echt aantrekkelijk om een warm drankje te drinken. Gelukkig bestaat daar de hemelse combinatie van koffie en ijs: ijskoffie! Het drankje neemt al jaren een prominente plek in bij het assortiment van de Starbucks maar kost daar helaas net zoveel als drie pakken koffie. Vind jij het net als wij ook onzin om 5 euro te betalen voor een ‘koude’ koffie, dan kun je hier lezen hoe je het zelf maakt! Het is heerlijk en kost je bijna geen tijd (en geld).

Dit heb je nodig:

  • 1 kopje afgekoelde espresso
  • 1 kopje melk
  • 2 theelepels suiker
  • 2 kopjes ijsklontjes
  • Eventueel: slagroom en caramelsaus

Zo doe je het:

Neem een keukenmachine of een blender en maal hierin de ijsklontjes een beetje fijn. Doe de afgekoelde koffie, de suiker en de melk erbij en mix het geheel totdat de ijsklontjes zijn fijngemalen. Nu heb je een koude cappucino, ook wel frappuccino genoemd! Wil je er een caramel-frappuccino van maken? Garneer het drankje dan met een toef slagroom en caramelsaus.

Tip: maak ook eens een mocha-frappuccino door kleine chocoladestukjes toe te voegen in de blender! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube