Desy

Een borrel en een ijsje in één, dat wil toch iedereen?

Niets verfrissender tijdens een hittegolf dan een heerlijk koel ijsje! Daarom delen we vandaag een recept voor ijsje met jullie. En niet zomaar een ijsje, maar eentje die gemaakt is van de beste combinatie ooit; gin & tonic.

Want geef nou toe: je hebt na zo’n lange, warme dag wel een borrel verdiend! En je hebt ook wel een ijslolly verdiend. Dus heb je dorst en zin in ijs en kun je niet kiezen tussen deze twee, dan is dit ijsje voor jou dé oplossing. Je hebt er niet veel voor nodig, dus ga gauw naar de winkel en zorg dat je vanavond nog aan de gin en tonic in ijsvorm zit!

Dit heb je nodig:

  • 3 glazen tonic
  • 45 ml gin
  • limoensap van een halve limoen
  • komkommerschijfjes
  • ijsvormpjes

Zo doe je het:

Neem een komkommer en snijd deze in hele dunne schijfjes. Je kunt ook heel gemakkelijk dunne schijfjes creëren door met een kaasschaaf plakjes van de komkommer af te schaven! Neem een kom of een blender en mix hierin de tonic met de gin en het limoensap. Doe de schijfjes komkommer in de onderkant van de ijsvormpjes en giet hier het gin-mengsel overheen. Zet de ijsjes in de vriezer en laat deze 12 uren staan. Laat je ze minder lang in de vriezer zitten, dan zal de alcohol in de ijsjes nog niet bevroren genoeg zijn.

[wp_ad_camp_5

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: videostill YouTube