Naomi

De pindakaas is meerdere maanden houdbaar in de koelkast

Hoe eet jij pindakaas? Op een broodje, op een rijstwafel of neem jij gewoon een lepel uit de pot? Er zijn weinig mensen die het bruine smeersel niet lekker vinden, maar helaas zit er in veel potten in de supermarkt een flinke lading suiker. Dat doet het goede van de pinda’s helaas te niet en dat is zonde. Gelukkig is het heel makkelijk om zelf pindakaas te maken en het leuke is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt! 

Let op! Voor dit recept heb je een keukenmachine of blender nodig.

Wat heb je nodig? (voor 1 pot pindakaas)

  • 500 gram pinda’s + 1 handje grofgehakte pinda’s
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels arachide-olie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de pinda’s over een bakplaat of bakblik.
  • Laat de pina’s in de oven roosteren en schud ze af en toe door. Laat ze in de oven tot ze na ongeveer 20 minuten mooi bruin zijn.
  • Doe de pinda’s in de keukenmachine of blender en voeg het zout en de olie toe. Meng de ingrediënten tot het een mooie gladde bruine massa vormt.
  • Als pindakaas met stukjes de voorkeur heeft, voeg dan de grofgehakte pinda’s toe.

Deze pindakaas is een paar maanden houdbaar in de koelkast.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Spark Recipes