Sabine

Die Aziatische keuken is helemaal niet zo lastig onder de knie te krijgen

Experimenteren met de buitenlandse keuken is één ding, maar wanneer er te veel capriolen uitgehaald moeten worden om het recept te bereiden, kiest menigeen toch maar voor Hollandse kost. Wij snappen het. Daarom hebben wij een recept voor een supersimpele groene curry voor je!

Dit heb je nodig voor 4 grote porties:

  • 1 rode peper, in stukjes gesneden
  • gember naar smaak, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 3 handen sperziebonen, door midden gesneden
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels groene currypasta (gewoon verkrijgbaar bij de AH)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • gekookte rijst voor 4 personen

Zo maak je het:

  • Zet een ruime pan op middelhoog vuur en verwarm hierin wat kokos- of olijfolie. Bak hierin de gember, knoflook, rode peper en ui tot het wat slinkt en lichtelijk is verkleurd. Houd je niet van te pittig? Haal dan voordat je de rode peper toevoegt de pitjes eruit.
  • Schenk de bouillon in de pan en voeg de broccoli, aubergine en sperziebonen toe. Wacht tot de bouillon kookt en laat de groentes daarna 5 minuten op laag vuur staan.
  • Schenk daarna de kokosmelk in de pan en voeg de sojasaus, suiker en groene currypasta toe. Roer tot de curry is opgelost in de kokosmelk. Laat het daarna nog 10 minuutjes zacht pruttelen zodat de smaak goed intrekt en de groentes zacht worden.
  • Serveer daarna met de gekookte rijst. Wil je nog meer groentes eten? Vervang de rijst dan door bloemkoolrijst.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube