Desy

Chilipepers hebben een goede uitwerking op je gezondheid!

Chilipepers worden voornamelijk gebruikt om ons eten lekker pittig te maken. In Nederland gebeurt dat echter niet heel veel. De Nederlandse cuisine is er niet eentje van heel pittig eten. Toch zou het menigeen goed doen om eens wat meer chilipepers te eten. Het heeft namelijk een positief effect op je gezondheid!

Chilipeper
De chilipeper wordt gerekend tot één van de oudste landbouwgewassen ter wereld. De plantjes werden intensief gebruikt door zowel de Maya’s als de Azteken bij zowel het bereiden van voedsel als voor medicinaal gebruik. Vandaag de dag zijn de pepertjes nog steeds razend populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. En niet voor niets: naast het feit dat chilipepers hartstikke goed werken bij een verkoudheid en een verstopte neus, zijn er ook nog andere gezondheidsvoordelen die de chilipepers je kunnen opleveren.

Gezondheidsvoordelen
Chilipepers zitten vol met antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen onze cellen tegen schade van buitenaf. Ook bevat één chilipeper meer vitamine C dan een sinaasappel! Naast deze goede werking staan de rode pepers erom bekend de stofwisseling te stimuleren en het hongergevoel te onderdrukken. Door de stof capsaïcine krijg je een warm en tintelend gevoel in je mond. Je krijgt het warm en je lichaam gaat meer energie gebruiken. Rode peper kan dus effectief zijn bij het afvallen. Ook regelt chilipeper de bloedsuikerspiegel, waardoor het risico op diabetes type 2 een stuk lager wordt. Vaker pittig eten dus!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Unsplash