28 december 2017

Bolognese chips maken is helemaal niet moeilijk!

Dacht jij ook altijd dat het heel moeilijk zou zijn om zelf bolognese chips te maken? Wij ook, totdat we op onderzoek uitgingen. Want wat blijkt, je hebt er helemaal geen moeilijke kruiden voor nodig maar maakt de lekkernij al met drie simpele ingrediënten!

Een kind kan de was doen!

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese.
  • 1 liter zonnebloemolie

Optioneel:

  • Airfryer

Zo maak je het:

Frituur

  • Schil de aardappelen en snijd ze met behulp van een kaasschaaf in dunne plakjes. Dep de plakjes droog met keukenpapier of een schone theedoek.
  • Verwarm het frituurvet tot een temperatuur van 180 graden. Frituur de plakjes in 3-5 minuten in delen gaar en bruin.
  • Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de bolognesekruiden. Hussel het geheel door elkaar.

Airfryer

  • Heb je een Airfryer? Dan kun je ook nog eens gezondere chips maken. Verwarm de Airfryer op 180 graden, schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Bestrijk de plakjes nu licht met een beetje olijfolie en bestrooi met de bolognesekruiden.
  • Doe de plakjes zo’n 9 minuten in delen in de Airfryer. Blijf ondertussen checken hoe ver de plakjes zijn. Wanneer ze mooi bruin kleuren en knapperig zijn, zijn ze klaar.

Lees ook: Dit moet je proberen! Deze bijzondere chips zijn ook nog eens gezond!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Flickr