Ingrediënten
  • 700 milliliter marinara-saus, zelfgemaakt of uit een pot
  • 500 gram kipgehakt
  • 150 gram panko-broodkruimels, verdeeld
  • 45 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
  • Een halve ui, fijngehakt
  • 30 gram grof gehakte verse peterselieblaadjes
  • 1 groot ei
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • Een halve theelepel gedroogde oregano
  • Snuf versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels olijfolie
  • 135 gram geraspte halfvolle mozzarellakaas
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum- of peterselieblaadjes, om te serveren
Yentl Feenstra
45 min.
4 tot 6 pers.
Ingrediënten
  • 700 milliliter marinara-saus, zelfgemaakt of uit een pot
  • 500 gram kipgehakt
  • 150 gram panko-broodkruimels, verdeeld
  • 45 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
  • Een halve ui, fijngehakt
  • 30 gram grof gehakte verse peterselieblaadjes
  • 1 groot ei
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • Een halve theelepel gedroogde oregano
  • Snuf versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels olijfolie
  • 135 gram geraspte halfvolle mozzarellakaas
  • 2 eetlepels gehakte verse basilicum- of peterselieblaadjes, om te serveren

Om je vingers bij af te likken!

Binnenkort een borrel op de planning staan en zoek je nog een originele snack? Wij hebben een leuk, relatief simpel recept voor je. Gehaktballetjes kennen we allemaal wel, maar heb je al weleens gehaktballetjes met parmezaan gehad? We vertellen je hoe je dit maakt.

Kipgehaktballetjes

De meeste gehaktballetjes draait men met rundvlees of varkensvlees, maar ook kipgehakt leent zich perfect om heerlijke gehaktballetjes mee te maken. De kipgehaktballetjes in dit recept zijn rijk van smaak en zwemmen in een romige topping van kaas. Hm… aan de slag!

Zo ga je te werk

  • Breng de marinara-saus op middelhoog vuur aan de kook in een gietijzeren of ovenbestendige koekenpan. Doe ondertussen de kip, ui, de helft van de panko, de helft van de Parmezaanse kaas, peterselie, ei, knoflook, zout, oregano en zwarte peper in een grote kom. Meng lichtjes met een vork tot het net gemengd is.
  • Wanneer de saus aan het sudderen is, vorm je het vleesmengsel in gehaktballetjes van 3,5 cm breed (elk ongeveer 2 eetlepels). Maak je handen zo nodig nat met water om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken, en laat de gehaktballetjes voorzichtig in de saus in de pan vallen, zodat er één laagje balletjes ontstaat.
  • Dek af en laat zachtjes sudderen, waarbij je de gehaktballetjes halverwege het koken omdraait, tot ze gaar zijn, in totaal 20 tot 25 minuten. Plaats ondertussen een rek op 15 cm afstand van de grill en verwarm om te braden.
  • Doe de resterende panko, olijfolie en een snufje zout in een kleine kom en zet opzij.
  • Strooi de mozzarella gelijkmatig over de gehaktballetjes. Bestrooi met het broodkruimmengsel en de resterende Parmezaanse kaas. Rooster onafgedekt tot de kaas gesmolten en bubbelend is en het broodkruim goudbruin is, 3 tot 5 minuten. Bestrooi met de kruiden en serveer.

Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf de Zweedse gehaktballetjes van IKEA

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron:  Thekitchn | Beeld: Adobe Stock