Ingrediënten
  • 450 gram gamba’s
  • 4 stuks zalmfile
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2x 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 225 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
  • Verse peterselie, naar smaak
  • Verse basilicum, naar smaak
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 180 milliliter droge witte wijn
  • 180 milliliter slagroom
  • 25 gram parmezaanse kaas
40 min.
4 pers.

Deze zalm en gamba’s zijn heerlijk bij pasta of rijst!

Voor zalm zijn wij altijd te porren en voor gamba’s mag je ons ‘s nachts wakker maken. Het moge duidelijk zijn: wij zijn dol op vis. Herkenbaar? Dan vind je deze zalm en gamba’s in een romige kruidenwijnsaus vast heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Breng de gamba’s en zalm op smaak met zout en peper. 
  • Verhit de olijfolie en knoflook in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. 
  • Voeg de tomaten en zongedroogde tomaten toe aan de knoflook en roer goed door. Breng de tomaten op smaak met verse basilicum, peterselie, zout en peper en bak het geheel zo’n 4 minuten. 
  • Bak ondertussen in een aparte koekenpan de zalmfilet en garnalen gaar in wat olijfolie. 
  • Voeg de witte wijn toe aan de tomaten en laat het voor de helft inkoken. Schenk daarna de slagroom in de pan, roer door, draai het vuur laag en laat 5 minuten staan. 
  • Roer de parmezaanse kaas door de saus, voeg de gamba’s toe en roer door. 
  • Leg de zalm in de pan en doe een deksel op de pan. Laat 5 minuten staan. 
  • Breng de garnalen en zalm op smaak met extra peterselie en basilicum en eventueel nog wat extra zout en peper. 
  • Serveer de saus bij pasta of rijst. Eet smakelijk! 

Ook lekker: Eenpansgerecht: pasta met zalm in een romige Griekse yoghurtsaus

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 450 gram gamba’s
  • 4 stuks zalmfile
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2x 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 225 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
  • Verse peterselie, naar smaak
  • Verse basilicum, naar smaak
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 180 milliliter droge witte wijn
  • 180 milliliter slagroom
  • 25 gram parmezaanse kaas