Sabine

pretzels

Pretzels zijn ontzettend lekkere snacks

Hoewel de Hollandse keuken ook veel lekkere hapjes bevat, zijn er ook tig lekkernijen die van Amerika naar ons kikkerlandje komen overwaaien. Oké, oorspronkelijk is de pretzel een Europese lekkernij, maar in Amerika kunnen ze de ‘Brezel’ of ‘Kringlor’ pas écht waarderen. In veel Amerikaanse steden eten ze het hapje gewoon uit het vuistje op straat, omdat ze er zo gek op zijn. Hoogtijd om onze tanden ook maar weer eens in zo’n broodje te zetten.

Dit heb je nodig voor 8 zachte pretzels:

  • 360 milliliter warm water
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 7 gram gist
  • 580 gram bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 120 gram baking soda
  • 2 eieren, geklopt
  • grove zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Doe het water, suiker en zout in een kom en roer. Voeg daarna de gist toe en laat het rusten tot de gist gaat schuimen, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Voeg de bloem en twee eetlepels olijfolie toe aan het water. Roer tot het water is opgenomen en kneed daarna tot het een deeg vormt.
  • Maak een bal van het deeg en vet een kom in met een beetje olijfolie. Plaats de bal in de kom en dek het af met een schone theedoek. Laat het een uur rijzen op een warme plek.
  • Snijd het deeg daarna in 8 stukken en rol de stukken uit tot lange, dunne touwen ontstaan. Maak daarna een pretzelvorm van het stuk deeg.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de baking soda in. Doe elke pretzel daarna een minuut in het hete water. Draai ‘m na dertig seconden om.
  • Plaats de pretzels op een bakplaat en kwast ze in met het geklopte ei. Sprenkel daarna grove zout over de pretzels.
  • Bak de pretzels in 10 tot 15 minuten goudbruin in de oven.

Lees ook: Dit is waarom je nooit het schimmel van je brood moet afsnijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Videostill YouTube Everyday Dishes